Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Titkos fegyver a konyhában

Titkos fegyver a konyhában A kontakt grill a konyhák titkos fegyvere. A kontaktgrill (közismert nevén panini-prés vagy panini-készítő) egy olyan, nagyobb teljesítményű készülék, amely fűtött lemezek és a fizikai nyomás kombinációját használja az ételek gyors elkészítéséhez és melegen tartásához. Előnye, hogy mindkét oldalon grillezi az ételt. Ezek a rendkívül sokoldalú gépek tökéletesen alkalmasak éttermekben, vagy ott, ahol take away megoldást kínálsz. Íme a kontakt grill előnyei.

 

Kontakt grill típusok

Többféle kontakt grill közül választhatsz. Létezik lapos és görgős változat, szimpla, vagy dupla verzió is. A lehetőségek sora egyszerre könnyíti és nehezíti meg a választást, főleg, hogy a kontakt grilleket különböző méretekben és kapacitásban is megszerezheted. Érdemes figyelned az étel elkésztési sebességre, és a felső rész kidolgozottságára.

 

Kontakt grill használata

A kontakt grilleket legtöbbször hússütéskor, hamburgersütéskor, zöldségekhez, pároláshoz, esetleg sajtokhoz, gyors pizzakészítéshez, melegszendvicsekhez használjuk az otthonunkban. Nem szabad elfeledkezni ugyanakkor a vendéglátóipari felhasználásról sem.

 

Kontakt grill előnyök a vendéglátóipar számára

A kontaktgrill egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi az ételek sütését anélkül, hogy meg kellene forgatni őket. Mivel az ételek szendvicsszerűen össze vannak zárva, az ízek, illatok, aromák nem tudnak elszabadulni, ezért a kontakt grillen készített grillételek természetes ízei intenzívebbek, magas tápanyagtartalmúak. Előny, hogy az ételek két fűtött, egyenletes lemezfelület között készülnek, ez jelentősen lerövidíti az elkészítési időt, gyorsabb forgási sebességet nyújt az étteremnek/pizzázónak.

Előny, hogy az öntöttvas lemezek gyorsan felmelegednek, ezért ideálisak a húsok szaftjának és ízének bezárására. A bordázott lemezek pedig vonzó, igazi „grill” megjelenést idéznek elő a felületen, ami varázslatossá változtatja az ételt. Ugyanakkor előny, hogy a teljes sütőlapokon ugyanolyan a hőmérséklet, ami miatt nem fordulhat elő, hogy egy rész már túlsült, más része a húsnak azonban még nyers. 

És egy titkos trükk: a kontakt grillekkel (különösen igaz ez a kétrészesre) a mérettől függően akár egyszerre több és többféle ételt tudunk grillezni: magas hatásfokkal és alacsony energiaigénnyel. A jól megválasztott kontakt grill felszabadíthat munkaidőt, hiszen nem kell „felette állni”, nincs szüksége különösebb karbantartásra, hatékony, gyors, az ételek egészségesebbek lesznek.

Ismerd meg a kontaktgrill kínálatunkat és válaszd ki a neked megfelelőt. Ha elakadsz, hívj minket, segítünk kiválasztani a megfelelőt.