Mindenki szereti a pizzát, hát még a jó pizzát!
A pizza története
Bár az ókori Egyiptomban és Rómában is fogyasztottak a mai pizzához hasonlító lapos kenyeret, az olaszok találták fel a pizzát.
Az 1700-as és 1800-as években Nápoly egy nyüzsgő tengerparti város volt, az egyik legfőbb kereskedelmi útvonal, ahol a túlzsúfoltság és az elsősorban szabadtéri életmód arra kényszerítette a helyieket, hogy gyors és egyszerű módot találjanak a családjuk élelmezésére. A pizza a kevés hozzávaló és a praktikussága miatt vált elterjedt étellé, igaz akkoriban a szegények - utcai - ételének számított, a felsőbb osztály nem fogyasztotta.
Így készül a pizza az éttermekben
A legjobb ínyenc pizzák elkészítése a tökéletes recepttel és a megfelelő sütési környezettel kezdődik. Egy nagyon komplex folyamat, komoly receptúra kell ahhoz, hogy a legfinomabb pizzákat tudjuk elkészteni. Fontos az alapanyag és a recept: legfrissebb összetevőkre van szükség az ízletes feltét-kombinációk létrehozásához, és a tökéletes pizzatészta sütési eljárások. A friss mozzarella, a házi szósz és a kézzel szedett fűszernövények a legfinomabb lehetőségeket adják. De szükséged van még egy kritikus elemre, ha éttermi minőségű ínyenc pizzát szeretnél.
Az ínyenc konyhák és éttermek nem csak egy normál sütőt használnak. Olyan sütőket is, amelyek akár 500 Celsius fokos hőmérsékletet is elérhetnek. Ezeket a speciális kemencéket egyedülálló módon úgy tervezték, hogy percek alatt tökéletesre süssék a pizzát. Bár kialakításuk és működésük egyedi, a pizzasütők a nagyon magas hőmérséklet miatt teszik a legjobban, amit csinálnak.
Éppen amiatt a különböző pizzériáknak, éttermeknek lehetősége nyílik arra is, hogy akár saját pizzákkal, ízvilággal próbálkozzanak és ha beválik egy egy különleges pizzát is feltegyenek az étlapjukra.
A pizza alapanyag minősége
Számtalan trükk és tipp van arra vonatkozólag, hogy válaszd ki és párosítsd például a pizza alapanyagokat, ami azonban a legfontosabb az, hogy mindig minőségi legyen. Próbáld meg a lehető legfrissebb, legjobb összetevőket megtalálni, beleértve a legfrissebb fűszernövényeket és a csodálatos extra szűz olívaolajat. Mindegy, hogy milyen feltétet teszel a pizzádra a legfontosabb, hogy valóban minőségi alapanyagból készüljön.
A legfontosabb a sütő
Pizzát pizza sütőben kell sütni. Többféle pizzasütőből tudod kiválasztani a számodra tökéleteset, elég, ha csak a „technikai” adatokat figyeled. Fontos a kapacitása, az, hogy egyszerre mennyi pizzát tudsz készíteni benne. A világítás segít, hogy lásd, hogy áll a pizza. Szerintünk fontos a nagyméretű kamra, a minden helyiség felett és alatt szabályozható hőmérséklet.
Ismerd meg a kínálatunkban található pizzasütőket és kiegészítőket, süss tökéletes pizzát!